Back to homepage

Uncategorized

Me Jonuza e Domuza nuk ndryshon asgjë në BFI, edhe po të ikë Shaqiri!

Shkruan: Driton ZENKU “Shkoi Jonuzi erdh Domuzi” vendosa ta quaj shkrimin e para disa muajve derisa komentoja 2 vjetorin e qeverisjes së Shaqir Fetahu me Bashkësinë Fetare Islame – BFI. Shkrimi vuri theksin tek reformat e premtuara nga kreu aktual

Read Full Article

Deri në fund të vitit duhet të ndërrohen dokumentet e identifikimit

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski bëri tëditur se shtetasit e Maqedonisë së Veriut deri në fund të vitit do të duhet të ndërrojnë dokumentet e identifikimit. Dokumentet e reja të identifikimit do të duhet të mbajnë emrin e

Read Full Article

Dhuna në shkolla, edhe RMV merr masa parandaluese!

MASH sot ka hapur adresë për paraqitjen e dhunës në shkolla, prijavinasilstvo@mon.gov.mk, gjegjësisht paraqitdhune@mon.gov.mk, si vend qëndror ku mund të paraqitet dhuna në shkolla, me qëllim që institucionet menjëherë të reagojnë dhe të parandalojnë situatat serioze. Me iniciativën time, sot

Read Full Article

Pas masakrës në Serbi, Psikologët ngrenë alarmin

Pas masakrës në Serbi, Ministria e Arsimit zgjohet nga gjumi. Për nesër ka caktuar një takim me komunitetin akademikë të cilët pritet të japin propozime dhe nisma se si të ngritet kujdesi institucional ndaj nxënësve, me qëllim parandalimin e dhunës

Read Full Article

RMV, cdo i treti adoleshent ka deklaruar se ka simptoma të depresionit.

Gjatë pandemisë Kovid-19, adoleshentët janë përballur me ndërprerje dramatike të rutinave të tyre të zakonshme ditore dhe me sfida më të mëdha lidhur me shëndetin mendor në krahasim me të rriturit. Studimet konfirmojnë se izolimi i gjatë social, mbyllja e

Read Full Article

Ruajtja e fuqisë punëtore përmes “Ballkanit të Hapur”!

Një i papunë nga Vranja apo Peshkopeja e Shqipërisë, me një klikim do të mund të kontrollojë se çfarë ofrohet në tregun e punës në Maqedoni dhe nëse dëshiron të punojë këtu, të mos humbasë shumë kohë për të siguruar

Read Full Article

Matura shtetërore vihet në pikëpyetje!

Qendra shtetërore e provimeve ka nisur një grevë për paga më të larta, çka e bën të pamundur zhvillimin e provimit të maturës shtetërore. Sindikata kërkon nga Ministria e Financave miratimin e ndryshimeve tashmë të nënshkruara në kontratën kolektive, me

Read Full Article

Çdo i dyti nxënës bulizohet dhe diskriminohet në forma të ndryshme. Pse?

Bulizmi kibernetik, diskriminimi dhe ndikimi i rrjeteve sociale janë fenomenet që me të madhe po shqetësojnë të rinjtë, posaçërisht nxënësit e arsimit të mesëm. Këto të fundit, përmes debatit dhe duke prezantuar projekte të ndryshme vlerësojnë se thuajse çdo i

Read Full Article

Varshmëria nga rrjetet sociale tek fëmijët, me pasoja mentale

Pavarësisht përfitimeve dhe lehtësimeve në komunikim, përdorimi i tepërt i rrjeteve sociale po shkakton një sërë fenomenesh negative te të rinjtë e posaçërisht te fëmijët. Në një debat mbi shëndetin mental të të rinjve dhe mediat sociale, ekspertët thanë se

Read Full Article

Paga mesatare për muajin shkurt është 33 720 denarë

 Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistikë, indeksi i pagës mesatare mujore neto për të punësuarit, gjatë muajit shkurt 2023 krahasuar me muajin e njejtë të vitit 2022, është 113.0. Kjo rritje ka ardhur si rezultat i, para së

Read Full Article