Vdes pacienti pas transplantit të zemrës së derrit

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 9 Mars, 2022 23:59

Vdes pacienti pas transplantit të zemrës së derrit

David Bennet ka qenë personi i parë që kaloi me sukses operacionin për transplantin e zemrës së një derri të modifikuar gjenetikisht.

Ai u operua më 7 Janar dhe doktorët një javë më vonë u shprehën se Bennet gëzonte shëndet të plotë dhe ishte pranë familjes së tij.

Pas operacionit të vështirë dhe riskut të lartë disa javë më parë, 57-vjeçarit i janë shfaqur komplikacione dhe ai ka ndërruar jetë më 8 Mars.

Edhe pse e dinte rrezikun e ndërhyrjes ai pranoi.

“Një pacient i guximshëm dhe fisnik që luftoi deri në fund”, tha kirurgu Bartley Griffith që kreu operacionin.

Djali i tij tha se transplanti i babait ishte “fillimi i shpresës dhe jo fundi”.

“Ne jemi mirënjohës për çdo moment inovativ, çdo ëndërr të çmendur, çdo natë pa gjumë që hyri në këtë përpjekje historike” ka thënë ai. tvklan.al

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 9 Mars, 2022 23:59