Traktorët dhe makinat bujqësore të pasigurta në trafik!

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 23 Tetor, 2022 15:21

MPB dhe SRSKRR sot në Kërçovë dhe rrethinë kanë realizuar aktivitete parandaluese për edukinim e shoferëve të traktorëve dhe të makinave bujqësore dhe për shënim plotësues të këtyre automjeteve për shkak vërejtjes së tyre më të lehtë gjatë pjesëmarrjes në trafik.

Në periudhën kur nëpër rrugët qarkullojnë një numër më i madhë i traktorëve dhe makinave bujqësore SRSKRR dhe MPB-ja zbatojnë fushatë nën moton “ngasje e sgurt e traktorëve dhe makinave bujqësore”. Qëllimi i fushatës është ngritja e vetëdijes për pjesëmarrje të barabartë në trafik të shoferëve të traktorëve dhe makinave bujqësore.

“Kryetarja e SRSKRR-së, Gordana Kozhuvarovska apeloi për kujdes.

“Kini kujdes ndaj traktorëve dhe makinave bujqësore-edhe ata janë të barabartë në trafik, kurse shoferët e traktorëve duhet të ngasin traktorët në gjendje të rregullt teknike dhe të shënuar që të jenë të dukshëm në trafik. Siguria në vend të parë”, tha Kozhuvarovska.

Ndihmësministri për Marrëdhënie me Publikun në MPB, Toni Angellovski informoi se në nëntë muajt e parë të këtij viti në aksidente trafiku me traktorë jetën e kanë humbur katër shoferë, dy prej tyre janë shoferë të traktorëve, kurse dy bashkëudhëtarë.

“Të njëjtat numra i kishim edhe në nëntë muajt e vitit 2021, kurse u përsëritën edhe këtë vit. Traktorët nuk mund të qarkullojnë aq shpejt, por problem është gjendja jo e rregullt teknike të makinave de gabimet e shoferëve. Për këtë drejtojmë apel për kujdes maksimal gjatë ngasjes së traktorëve, për arsye se gabimet mund të jenë fatale”, tha Angellovski.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 23 Tetor, 2022 15:21