Topalov i përgjigjet Gjeorgievskit: Të hapë sytë e bashkëqytetarëve të tij

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 18 Tetor, 2020 10:47

“Ljubco Gjeorgievski duhet të luftojë për kauzën për të cilën po flet, por jo në Bullgari, por në Maqedoninë e Veriut. “Ne në Bullgari jemi të vetëdijshëm për të vërtetën historike dhe ajo nuk ka asgjë për të hapur sytë tanë,” tha në një intervistë për BGNES profesori bullgar Kiril Topalov, anëtar i Komisionit të Përbashkët Bullgaro-Maqedonas për Çështjet Historike, përcjell FLAKA 

Gjeorgievski njoftoi se do të vizitojë Bullgarinë në ditët në vijim për të ndihmuar në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve midis dy vendeve. Në një intervistë me Alsat Gjeorgievski, ai u bëri thirrje maqedonasve që të lexojnë dokumentet arkivore për të zbuluar të vërtetën, percjell FLAKA

“Nuk ka falsifikime, gjithçka është në origjinal. “Ju mund të shihni kudo që një Maqedonas dhe një Bullgar janë të njëjtë,” theksoi Gjeorgievski.

“Ljubco Gjeorgievski duhet të hapë sytë e bashkëqytetarëve të tij. Ky është misioni i tij “, është kategorik Topalov.

Sipas tij, Gjeorgievski duhet të bindë bashkëqytetarët e tij të ndalojnë fushatën anti-bullgare.

“Është absurde sepse Bullgaria po lufton për Maqedoninë e Veriut. Ne e njohëm për herë të parë pavarësinë e tyre në 1992, i ndihmuam kur ishte një embargo, u dhamë tanke dhe topa për t’u mbrojtur. “Ne i shpëtuam ata nga hakmarrja e diktatorit Jugosllav Sllobodan Millosheviç,” tha Topalov. 

Ai thotë që Gjeorgievski duhet të përpiqet të ndryshojë idetë dhe vetë-ndërgjegjësimin e shoqërisë maqedonase në vend. 

Në të njëjtën kohë, ai vuri në dukje se ish kryeministër Ljubco Gjeorgievski dhe Boris Trajkovski, si president, u përpoqën të ndiqnin një politikë vëllazërore dhe miqësore ndaj Bullgarisë, për të cilën paguanin.

“Njëri u margjinalizua dhe tjetri vdiq në një aksident ajror. “Fatkeqësisht, me largimin e tyre nga politika në Maqedoni, kishte një valë të tmerrshme të furishme pikëpamjesh anti-Bullgare,” tha Topalov. FLAKA

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 18 Tetor, 2020 10:47