Back to homepage

Tag "RETRO"

Viti 2022 nuk prodhoi zgjedhje të parakoshme, edhe pse u kërkuan aq shumë nga opozita!

Përskaj thirrjeve të vazhdueshme, zgjedhje politike nuk pati. Vitin 2022 e përcjellim vetëm me zgjedhjet e parakohshme për këshillin komunal në Komunën e Tetovës, dhe zgjedhjet për kryetar komune në Komunën e Mavrovë – Rostushës dhe Qendër Zhupë. Shkruan: Driton

Read Full Article

RETRO: Kriza ekonomike, kryefjala e vitit 2022 në Maqedoninë e Veriut 

Kriza energjetike, inflacioni i lartë dhe lufta në Ukrainë goditi aktivitetin e biznesit dhe  nxit një rritje të çmimit të energjisë elektrike por edhe produkteve ushqimore, ndërtimore dhe çdo aktivitet tjetër tregëtar. Borxhi publik arriti mbi 60 për qind të

Read Full Article

RETRO: Viti 2022 solli publikimin e rezultatet e regjistrimit të popullsisë

Maqedonia e Veriut ka publikuar rezultatet e regjistrimit të popullsisë për vitin 2021 ku shqiptarët zënë 29,5% të popullsisë, kundrejt 25% që ishte në censusin e fundit në vitin 2002. Problem përbëjnë bullgarët të cilët rezultojnë vetëm 3500 në shtetin

Read Full Article