Spitali Gostivarit pajiset me steriliziues anti Covid 19

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 4 Qershor, 2020 21:31

Spitali i Përgjithshëm i Gostivarit, ka bërë promovimin e një aparati të ri, gjegjësisht të sterilizatori të ajrit, i cili mundëson edhe zhdukjen e virusit korona përmes rrezeve ultar-vjollcë. Aaparati vjen si donacion nga Qendra Ndërkombëtare për Paqë dhe Tolerancë, të cilin donacion e ka ndërmjetësuar deputeti nga Gostivari, Fadil Zendeli, i cili është anëtar i kësaj shoqate. Ai me këtë rasr bëri të ditur se një aparatë i njejtë është dhuruar edhe për Klinikën Infektive në Shkup.

Aparati i ri bën zhdukjen deri në 65 metra katrorë të mikro-organizmave, tha drejtroi i Spitalit të Gostivarit, Jakup Jakupi, i cili ka falenderuar, deputetin Zendeli për sigurimin e këtij donacioni. Ai tha se me këtë aparat do të rritet siguria nga Covid 19 në institucionin që ai drejton.

Aparati i ri është vendosur menjëherë në funksion, ndërsa me të ditëve në vijim do të bëhet sterilizimi i çdo hapësire pranë spitalit të Gostivarit. Tv Globi

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 4 Qershor, 2020 21:31