Shtatzëni e shëndetshme – Fëmijë të shëndetshëm

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 17 Tetor, 2020 15:10

Pritja e ëmbël e një foshnje është një përvojë e mbushur me emocione nga më të ndryshmet.

Përjetohet një lumturi e madhe, sepse do të vijë në jetë fëmija i dëshiruar. Por kjo lumturi shoqërohet dhe me frikë e përgjegjësi të madhe, ankth dhe pasiguri, sepse shtatzënia paraqet një gjendje të re jo vetëm nga ana fizike por dhe nga ajo psiqike. Mbi të gjitha kjo ndodh sepse një nënë e re nuk di se cfarë e pret.

Sa rëndësi ka të kemi një shtatzëni të qetë dhe të shëndetshme?  Sa ndikon mirëushqyerja e nënës në shëndetin e mirë të fëmijës që pritet të lindë? Si mund të konceptojmë fëmijë të shëndetshëm?  A duhet të mbajë dietë një nënë shtatzënë? Si ka ndikuar Pandemia në mirëqënien fizike dhe mendore të grave shtatzëna?

Të gjitha vajzat dhe gratë që planifikojnë një shtatzëni kanë shumë pikëpyetje të tilla. Këto dhe shumë përgjigje të tjera do i gjeni në emisionin e sotëm.

Gjithçka në Hipokrati! Sonte, ora 18:00

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 17 Tetor, 2020 15:10