Shoferët nuk i bëjnë hesap kombësorët!

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 24 Nëntor, 2022 11:30

Punonjësit policorë të SPB Tetovë, dje (23 nëntor) nga ora 10 deri në 15 kanë kryer aksion kontrollues ndaj drejtuesve të automjeteve – nëse dhe në çfarë mase i respektojnë obligimet e tyre të parapara ndaj këmbësorëve. 

Gjatë kontrollit janë zbuluar dhe sanksionuar gjithsej 34 shkelje (TE-29 dhe GV-5).  Për shoferët kundërvajtës janë përgatitur parashtresa adekuate dhe do të përballen me gjoba të parapara me
ligj në vlerë prej 250 euro në denarë, e disa prej tyre me masë mbrojtëse – heqje e përkohshme e patentë shoferit nga tre muaj deri në një vit.

Numri më i madh i shkeljeve, përndryshe, ka të bëjë me moslejimin e këmbësorëve për të kaluar në
vendkalimet e shënuara për këmbësorë-vizbardha.

Gjatë kontrollit janë sanksionuar edhe 10 lloje të tjera të kundërvajtjeve në komunikacion (TE-6 dhe GV-4).  Aktivitete kontrolli me këtë qëllim dhe përmbajtje janë planifikuar edhe në periudhën e ardhshme.

Kujtojmë që vetëm gjatë ditës së mërkurë në Gostivar ndodhën dy aksidente me të lënduar një këmbësor dhe një biçiklist. Gostivari Sot

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 24 Nëntor, 2022 11:30