Shilegov: Do të kërkojmë Qyteti i Shkupit të marrë juridiksionin mbi komunat

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 16 Tetor, 2020 15:19

Zyrtarët përgjegjës të funksioneve i shohin anomalitë e funksionalitetit të sistemit dhe propozojnë masa të përshtatshme, kështu që ne do të këmbëngulim në procesin e decentralizimit që të mund të kemi juridiksion mbi njësitë e vetëqeverisjes lokale që janë administrativisht në territorin e Qytetit të Shkupit, deklaroi sot kryetari i komunës së Shkupit Petre Shilegov.

“Duhet të ekzistojë dualizëm në fushën e inspektimit, veçanërisht në planifikimin urban, pikërisht për shkak të shembujve të qartë të mosrespektimit të ligjit. Nuk ka asnjë mënyrë tjetër nëse shohim se nuk kemi vetëkontroll, për të vendosur kontroll hierarkik mbi njëri-tjetrin”, tha Shilegov duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas mbarimit të rrethit tek stacioni në Shkup, ku ruhen gjensende të vjetra për ngrohje të tjera jo-mjedisore, së bashku me kryeministrin Zoran Zaev dhe drejtorin e EMV-së, Vasko Kovaçevski.

Lidhur me problemet e brigadës së zjarrfikësve, Shilegov theksoi se Qyteti i Shkupit, së bashku me ministren e Mbrojtjes dhe sindikatat e zjarrfikësve, po punojnë në gjetjen e zgjidhjes përfundimtare për kualifikimin përfundimtar të vendeve të punës të zjarrfikësve në kuptim ligjor zyrtar.

Poashtu, Shilegov hodhi poshtë si të pabazuar vërejtjen se rindërtimi aktual të rrugëve në Shkup ka shkaktuar kaos në komunikacion, duke theksuar se po punohet në vende të ndryshme në qytet dhe lëvizja nuk pengohet.

“Qyteti është i madh. Këtë vit, ne jemi duke rindërtuar rreth 160 kilometra, por diku më shumë se një mijë kilometra rrugë të qytetit”, shtoi Shilegov.

Sipas tij, kanë mbetur edhe dy rrugë themelore për rindërtim – “8 shtatori” dhe dalja nga Shkupi.

“Nëse do të ishte para zgjedhjeve, do të thoni pse është para zgjedhjeve. Gjatë epidemisë kemi ndërtuar katër bulevarde. Pastaj kemi ndërtuar rrugën e ‘Plastikave’, kemi përfunduar bulevardin ‘ASNOM’, kemi punuar në bulevardin ‘Bosnje e Hercegovinë’, kemi punuar në Qendrën Klinike e cila ishte përparësi në atë periudhë. Infrastruktura është element shumë i rëndësishëm dhe mbetet i tillë”, theksoi Shilegov.

Kryetari i Qytetit të Shkupit njoftoi se deri në fund të këtij muaji aktivitetet ndërtimore do të përfundojnë, në mënyrë që në 20 ose 30 vitet e ardhshme Shkupi të ketë cilësi serioze dhe infrastrukturë të mirë. 

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 16 Tetor, 2020 15:19