Shekerinska: Socialistët evropian kërkojnë që BE deri më 10 nëntor ta miratojë kornizën negociuese

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 16 Tetor, 2020 21:07

Zëvendëskryetarja e LSDM-së, Radmilla Shekerinska sot ka marrë pjesë në video takimin e Kryesisë së partisë së Socialistëve evropian.

Në takimin Maqedonia e Veriut ka marrë mbështetje të fortë në rrugën drejt BE-së. Kryesia ka diskutuar për nevojën e vendosjes sa më të shpejtë të kornizës negociuese mes Maqedonisë së Veriut dhe BE-së, ku janë mbështetur apelet e Qeverisë së RMV-së në atë drejtim.

Kryesia ka miratuar deklaratë të përbashkët ku thuhet: “Presidenca e PSE e fton Këshillin e BE-së të miratojë kornizë për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërisë pa shtyrje dhe jo më vonë se 10 nëntor dhe të mundësojë konferencën e parë ndërqeveritare mes Maqedonisë së Veriut dhe BE-së të mbahet para fundit të vitit 2020”.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 16 Tetor, 2020 21:07