Policia me projekt: Kultura e komunikacionit dhe të rinjtë në komunikacion

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 10 Tetor, 2022 20:37

Sektori për Punë të Brendshme Tetovë sot (10- tetor) ka filluar me zbatimin praktik të projektit të ri parandalues-edukativ “Kultura e komunikacionit dhe të rinjtë në komunikacion”, të cilin e realizon Sektori
për parandalim.

Projekti do të përfshijë nxënësit e klasës së nëntë në mbi 60 shkolla fillore në rajonin e Tetovës-Gostivarit, të cilët mësojnë në gjuhët maqedonase, shqipe dhe turke.

Policët e trajnuar profesionalisht këtë dhe dy muajt e ardhshëm, për aq kohë sa projekti është planifikuar të zgjasë, në klasa speciale do të familjarizojnë fëmijët më të vjetër të shkollave fillore me shenjatdhe sinjalistikën e trafikut dhe të tjera, si të lëvizin saktë në rrugë dhe rrugë që nuk kanë trotuare të formësuara, të tilla për të drejtuar në mënyrë të sigurtë skuterat elektrike (trotinetët) dhe do të informohen për pasojat ligjore për mosveprimin sipas rregullave dhe rregulloreve në fuqi të trafikut.

Krahas kësaj, nxënësve të klasës së nëntë do të prezantohen edhe informacione të tjera lidhur me konceptet bazë të trafikut dhe mënyrat e sjelljes si motoçiklistë, këmbësorë etj.

Qëllimi i projektit është ngritja e nivelit të kulturës së trafikut të të rinjve në mënyrë që të përmirësohet
siguria e përgjithshme e rrugëve në rajonin e gjerë të Pollogut. GS

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 10 Tetor, 2022 20:37