Paditë për “Eurostandard”, ja çka thonë nga Prokuroria

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 16 Tetor, 2020 21:12

Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit për Faktor konfirmon se janë ngritur kallëzime penale kundër personave të lidhur me Bankën Eurostandard e cila kohë më parë falimentoi, përcjell FLAKA.

“Ajo arriti më 9 tetor 2020 dhe iu shpërnda prokurorit publik kompetent më 13 tetor 2020. Prokurori shqyrton pretendimet e përfshira në dosjen e çështjes, pas së cilës ai do të vendosë për rrjedhën e mëtejshme të procedurës. Duke pasur parasysh periudhën e shkurtër të shpërndarjes së çështjes në punë, prokuroria nuk ka detaje që mund të ndajë me publikun në këtë fazë”, thonë nga PTHP.

“Unë nuk e di kundër kujt janë ngritur akuzat penale sepse nuk kam marrë asnjë dokument deri më tani, por unë mendoj se është kundër nesh dy aksionarëve në bankë, dmth kundër meje dhe djalit tim Kosta Kostovski”, tha për Factor një nga pronarët e falimentuar Eurostandard, Trifun Kostovski.

Banka Popullore ka ngritur padi penale kundër ish-zyrtarëve në Bankën Eurostandard.

“Duke pasur parasysh nenin 181 të Ligjit mbi Bankat, i cili rregullon krimin – Shkaktimi i Falimentimit të një Banke, Banka Popullore ka ngritur padi penale në Prokurorinë Publike kundër ish-zyrtarëve në “Eurostandard Bank SHA Shkup – tani në falimentim”, tha BPRMV.

Në të njëjtën kohë, Banka Popullore i propozoi Prokurorisë Publike masa që duhen marrë për të mbrojtur më tej interesat e kreditorëve. FLAKA

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 16 Tetor, 2020 21:12