Othello në natën e pestë, shfaqet “Deni dhe deti i thellë i kaltërt”

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 16 Shtator, 2022 21:10 Updated

Në natën e pestë të festivalit të teatrove Othello në Gostivar, në skenë u ngjitë Teatri i qytetit “BekimFehmiu” nga Prizreni i Kosovës me shfaqen “Deni dhe deti i thellë i kaltërt”, njofton Gostivari Sot

Në natën e gjashtë dhe të fundit do të shfaqet “Tri mendje ne Ankand” me autor Ferdinand Hysi dhe regjisot Afeida Boriçi Memeti.

Në katër netet e kaluara u prezantuan  “Libraria e pafundesise” autor: SABAHATTiN KUDRET AKSAL dhe regjisor: MUSTAFA KURT Teatri shtetëror i Ankaras – Turqi, “Të gjithë janë të çmëndur” autor dhe regjisor: Naun Shundi Tiranë – Shqipëri, “Pelikani” autor: August Strinberg, Regjisore Teodora Siljanoska, teatar Fabrika Skopje – Maqedonia e Veriut, si dhe “Shkatrrimi” autor: Nil Labjut regjisore Nadja Pançeva, SPAM Studio – Bullgari.

Pas shfaqet së gjashtë gjashtë ditës së shtunë, do të ndahen edhe çmimet e vitit 2022. Juria përbëhet nga tre anëtarë: Shengyl Ismaili, Vjollca Bekteshi Hamiti, Viktorija Stepanoska. Do të garojnë gjashtë teatro të vendeve të rajonit dhe ato ndërkombëtare. Gostivari Sot

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 16 Shtator, 2022 21:10 Updated