Nëse flini në këtë mënyrë, ju shkurtohet jeta me 15 vjet

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 22 Tetor, 2022 20:39

Studimi i një mjeku për mënyrën se si flini do të përmirësojë shumë cilësinë e gjumit tuaj. Dr. John Dillard është ish-Drejtori i Zhvillimit të Lojtarëve për NBA’s New Jersey Nets dhe ka publikuar mbi 200 video dhe artikuj mbi përmirësimin e shëndetit.

Tani ai e ka kthyer vëmendjen sesi të bëjë një gjumë të mirë gjatë natës, shikoni videon e tij duke shpjeguar pse nuk duhet patjetër të flini në anën tuaj të djathtë.

Arsyeja kryesore pse duhet të flini në anën e majtë, është sepse në këtë mënyrë ju ndihmoni sistemin tuaj të tretjes të tresë më mirë ushqimin gjatë gjumit.

Nëse flini në anën tuaj të djathtë, jeni në rrezik të lartë të urthit dhe refluksit të acidit. Kjo është për shkak se lëngjet e stomakut dhe acidi nga stomaku ngadalë hyjnë në ezofag gjatë natës.

Gjumi në anën tuaj të djathtë nuk është gjithashtu i mirë për sistemin tuaj limfatik, i cili është një pjesë e rëndësishme e sistemit tuaj imunitar. Fjetja në anën tuaj të majtë ndihmon që glukoza, proteinat dhe elementët e tjerë të rëndësishëm të hyjnë më shpejt në sistemin tuaj limfatik. Kjo gjithashtu do të ketë një efekt të mirë në zemrën dhe shpretkën tuaj.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 22 Tetor, 2022 20:39