Ndihma e parë shpëton jetë

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 1 Nëntor, 2022 14:50

Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut – Organizata komunale Gostivar në kuadër të fushatës “Ndihma e parë shpëton jetën” me datë 31.10.2022 (e hënë) realizoi 2 trajnime për ndihmën e parë në SHMKM “Gostivar” Gostivar. Trajnimet u realizuan nga demonstruesja Azra Imeri Ramadani dhe vullnetarë nga Klubi i Rinisë së Kryqit të Kuq. Në trajnim morën pjesë 198 nxënës nga viti i parë dhe i dytë akademik.

Organizata komunale e Kryqit të Kuq të Gostivarit planifikon që deri në fund të këtij viti të realizojë trajnime falas për fëmijët e moshës 12-18 vjeçare në shkollat fillore dhe të mesme në komunën e Gostivarit, komunën e Vrapçishtit dhe komunën e Mavrovës dhe Rostushës.

Sipas planit të aktiviteteve është planifikuar të trajnohen mbi 1000 të rinj-nxënës. Pas përfundimit të trajnimit, të gjithë studentët do të pajisen me çertifikata mirënjohjeje për pjesëmarrjen e tyre.

Në këto trajnime, fëmijët do të kenë mundësi të marrin njohuritë bazë të dhënies së ndihmës së parë si një ndërhyrje e shpejtë dhe jetike, qëllimi i së cilës është shpëtimi i jetës njerëzore, por edhe zvogëlimi i komplikimeve të lëndimeve dhe paaftësisë.

Qëllimi i kësaj fushate është të ndërgjegjësojë të rinjtë për rëndësinë e ndihmës së parë si një aftësi jetëshpëtuese.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 1 Nëntor, 2022 14:50