NATO: Nuk ju lëmë vetë me kërcënimet hibride

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 8 Mars, 2023 21:41 Updated

NATO: Nuk ju lëmë vetë me kërcënimet hibride

Kërcënimet dhe sulmet hibride, si dhe sfidat e sigurisë, ishin temë e takimit të sotëm të kryeministrit Kovaçevski; ministrit të Punëve të Brendshme, Spasovski; ministres së mbrojtjes, Petrovska dhe ministrit të shoqërisë informatike dhe Administratës, Aliu, me delegacionin e NATO-s të udhëhequr nga zëvendës-ndihmëssekretari i përgjithshëm James Aparturai.

“Ne do të ndërmarrim hapa së bashku, qeveria e Maqedonisë së Veriut së bashku me mbështetjen e bashkësisë ndërkombëtare në ndërtimin e qëndrueshmërisë së përgjithshme kibernetike të vendit. Për këtë arsye ne jemi këtu, ekip ekspertësh për të vlerësuar se çfarë mund të ofrojë NATO në aspektin e mbështetjes, përveç asaj që po jepet tashmë dhe të shohim nëse mund të ofrojmë lidhje me aleatët e tjerë që mund të ofrojnë mbështetje.”, – deklaroi zëvendës-ndihmëssekretari i përgjithshëm i NATO-s, James Aparturai.

Autoritetet e vendit me ekipin e ekspertëve të aleancës diskutuan për masat e marra deri më tani, teksa besojnë se qytetarët janë të sigurt.

“Gjendja e sigurisë është stabile. Po përballemi me sulme hibride intensive që synon të ngjallë ankth, frikë, panik dhe kaos tek qytetarët. Këto kërcënime vijnë me përshkallëzimin e luftës së agresionit të Rusisë kundër Ukrainës dhe ato janë një kombinim i aktorëve të huaj dhe vendas.”, – theksoi Daniela Ilioska nga Komuniteti i Sigurisë dhe Inteligjencës.

Aparturai thotë se vendi nuk do të lihet, vetëm të merret me kërcënimet hibride dhe NATO do të vazhdojë të ndajë njohuri dhe mbështetje teknike. (TVM2)

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 8 Mars, 2023 21:41 Updated