Mos-ardhja e diasporës dhe ndikimi në ekonominë e Pollogut

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 22 Qershor, 2020 14:58

Nga Visar Ademi:

1. Më herët (në FB) kam analizuar se në Pollog industria e ahengjeve (dasmave) vetëm për një sezon (gjatë verës) gjeneron 250 mil Euro të hyra për bizneset e vendit.

2. Rreth 300mil. diaspora investon edhe në ndërtimtari (shpija të reja, renovime etj) që e bën sektorin e ndërtimtarisë shumë të rëndësishëm në atë vend.

3. Rreth 100. 000 gurbetqar që vizitojnë vendlindjen harxhojnë minimum rreth 1.000 euro për shpenzime jetese për 10 ditë qëndrim në vend janë edhe 100mil të hyra tjera.

Dmth Pollogu dhe bizneset atje nga mosardhja eventuale e diasporës humbasin rreth 700mil Euro të ardhura të mos-arkëtuara vetëm për një sezon (1 muaj verë).
Dhashtë Zoti mos vazhdoj kjo krizë edhe sezonin dimrit se komunat e Pollogu lirisht mund të shpallin bankrot ekonomik dhe të mbyllin komunat.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 22 Qershor, 2020 14:58