Mbi 85 përqind e të vdekurve kanë pasur edhe sëmundje tjera

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 15 Tetor, 2020 21:38

Lidhur me pritjen për disa ditë për testimet e caktuar nga mjekët amë, ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe tha se pritet të tejkalohet me testet e shpejta dhe njoftoi një donacion prej 7.500 që duhet të vijë në dhjetë ditët e ardhshme, ndërsa gjithashtu do blihen me një hua nga Banka Botërore.

Lidhur me vdekshmërinë, ai theksoi se shumica, mbi 85% e të vdekurve, kishin sëmundje të tjera mbi moshën 60 vjeç dhe se është grupi më kritik dhe më i rrezikuar.

Filipçe shtoi se ka edhe pacientë që vijnë në spital vonë dhe me parametra të dobët dhe duhet të lidhen menjëherë me një aparat respirator.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 15 Tetor, 2020 21:38