Korriku me më pak reshje dhe temperatura afër mesatares

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 6 Gusht, 2020 13:37

Temperatura mesatare e ajrit në vend në korrik ka lëvizur nga 24.5 në 34.7 gradë, ndërsa maksimalja është matur më 31 korrik në Gjevgjeli nga 41.7 gradë Celsius dhe minimumi nga 6.1. gradë në Berovë më 14 korrik.

Reshjet në korrik ishin për gjashtë për qind më të ulëta se mesatarja e vendit, ndërsa moti ishte afër mbi mesatarisht ngrohtë në vend.

Sipas informacionit të DPHM-së, gjatë muajit të kaluar, tre ditë janë regjistruar në Mavrovë dhe 29 ditë në Gjevgjeli me një temperaturë maksimale mbi 30 gradë, afër mbi mesataren e ngrohtë në vend, shumë lagësht në verilindjen e largët dhe jugperëndimin dhe kryesisht thatë në pjesën tjetër të vendit.

Temperatura mesatare mujore ka lëvizur nga 17.5 gradë në Mavrovë, deri në 27.1 gradë në Gjevgjeli. Temperatura mesatare maksimale ka lëvizur nga 24.5 gradë në Mavrovë deri në 34.7 gradë në Gjevgjeli.

Temperatura minimale më e ulët prej 6.1 gradë më 14 korrik u mat në Berovë, temperatura minimale mesatare ka lëvizur nga 11.4 gradë në Berovë deri në 19.8 gradë në Gjevgjeli.

Në korrik të këtij viti, sasia mujore e reshjeve ka lëvizur nga 13.3 milimetra në Mavrovë deri në 108.3 milimetra në Manastir. Reshjet ishin nga shiu, por lokalisht të shoqëruara me bubullimë dhe breshër.

Reshjet maksimale prej 53.6 milimetra janë regjistruar në Manastir më 5 korrik, gjë që e tejkaloi sasinë maksimale ditore të reshjeve në këtë qytet në korrik.

Në krahasim me vlerën mesatare shumëvjeçare të korrikut, sasia e matur e reshjeve mujore e korrikut këtë vit ishte 2.5 milimetra ose gjashtë për qind më pak se mesatarja në nivel të vendit.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 6 Gusht, 2020 13:37