Korea e Veriut shënon 10-vjetorin e vdekjes së diktatorit Kim Jong il

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 19 Dhjetor, 2021 00:09

Korea e Veriut shënon 10-vjetorin e vdekjes së diktatorit Kim Jong il

Korea e Veriut ka shënuar sot me një ceremoni përkujtimore 10-vjetorin e vdekjes së ish-liderit Kim Jong Il, në të cilën merrnin pjesë mijëra njerëz.

Në ceremoni ishte sigurisht biri i të ndjerit, diktatori aktual Kim Jong Un.

Kim Jong il kishte sunduar vendin për 17 vjet deri në vdekjen e tij në dhjetor 2011, para se të kalonte pushtetin te i biri.

Përvjetori i vdekjes së tij ishte paraprirë nga disa ditë zie me masa të ashpra në vend, mes të cilave dhe ndalimit e të qeshurës në rrugë, sipas burimeve.

Koreano-veriorëve u ishte ndaluar të qeshin, të konsumojnë pije alkoolike apo te zbaviteshin, për 11 ditë për shkak të dhjetëvjetorit të ish-udhëheqësit.

“Nuk duhet të konsumojmë alkool, të qeshim apo të argëtohemi gjatë këtyre ditëve”, tha një koreanoverior nga qyteti kufitar verilindor Siniju, sipas rrjetit Radio Free Asia.

Periudha e zisë mbahet çdo vit për Kim Jong Il dhe zgjat 10 ditë, por këtë vit ishte 11 ditë për të shënuar jubilarin dhjetëvjetor te vdekjes së tij.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 19 Dhjetor, 2021 00:09