Kodi zgjedhor, formohet grupi punues për reforma

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 18 Prill, 2023 20:36

Kodi zgjedhor, formohet grupi punues për reforma

Përderisa procesi për ndryshimet kushtetuese has në vështirësi, Ministria e Drejtësisë njofton se është formuar grupi punues për reforma në legjislacionin zgjedhor, i cili do të duhet t’i zbatojë rekomandimet e OSBE/ODIHR, ndërsa paralelisht do të punojë edhe në Kodin e ri Zgjedhor. 

“Ky proces është gjithëpërfshirës dhe në të janë të përfshirë përfaqësues të partive politike, organizatave joqeveritare, sindikatave, ministrive dhe organeve kompetente për zbatimin e procesit zgjedhor.” Njoftojnë nga dikasteri i Drejtësisë.  Kryesues i grupit punues do të jetë Aleksandar Novakovski, ekspert dhe ish-kryetar i KShZ-së. 

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 18 Prill, 2023 20:36