Këshilla kryesore për të përfituar sa më shumë nga Nata e Kadrit

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 17 Prill, 2023 21:09

Këshilla kryesore për të përfituar sa më shumë nga Nata e Kadrit

Nata e Kadrit ose Nata e Kadrit është kulmi i muajit të bekuar të Ramazanit, dhe është e barabartë me shpenzimin 1000 muaj në adhurim ndaj Allahut xh.sh – kjo është e njëjtë me më shumë se 83 vite në adhurim!

Pejgamberi s.a.v.s. na urdhëroi që të kërkojmë natën e Kadrit në dhjetë netët e fundit të Ramazanit gjatë netëve tek. Megjithatë, ne ju rekomandojmë ta trajtoni ÇDO natë të dhjetë netëve të fundit me të njëjtin përpjekje dhe entuziazëm, sepse nuk doni të rrezikoni të humbni këtë natë të bukur!

Pra, këtu janë këshillat tona kryesore për të përfituar sa më shumë nga këto dhjetë netë të fundit:

1. Përgatituni duke shkruar listën kontrolluese të duave të të gjitha gjërave për të cilat dëshironi të bëni dua – mund t’i ndani në dua për shtëpinë, personale dy, familjare, shëndetin, pasurinë, dua për të tjerët dhe për umetin.

2. Merrni gjumë të rregullt gjatë ditës, në mënyrë që të jeni gati dhe të freskuar për adhurimin tuaj gjatë natës.

3. Zgjidhni një dhomë në shtëpinë tuaj (nëse nuk do të shkosh në xhami) dhe e bëjnë atë të pastër dhe të rehatshëm. Të kesh me vete: Kurani, Hisnul Muslimi (Kalaja e një libri të duasë myslimane ose lutjeve të tjera autentike) dhe uji, fruta dhe hurma në mënyrë që të keni gjithçka që ju nevojitet në dorë.

3. Bëje thikr shpesh me lutjen e rekomanduar për këto dhjetë ditët e fundit që është:

Allahumma innaka ‘afuvun tuhibb el-afwa fa’affu’ anni

(o Zot, ti je Falës dhe e do faljen, ndaj me falni)

4. Ndryshoni aktet tuaja të adhurimit që të mos lodheni. Ju mund të alternoni mes Kuranit, Ringjallja, dhikri dhe dy.

5. Jini bujar në duatë tuaja! Ju nuk do t’i kërkoni një mbreti për një qindarkë, dhe Allahu SWT është Mbreti i Mbretërve, prandaj bëhu bujar në kërkimin e Allahut për bollëk dhe mos e kufizo veten në bekimet e Allahut dhe mos kufizo atë që Allahu mund të të japë! Kërkoni të mirën dhe Allahu do t’ju japë të mira!

6. Bëni dua në suxhud, në vitr, në kijam etj dhe e bëjnë atë SHUMË

7. Kini shpresë në mëshirën e Allahut dhe TË BIGURT se Allahu do të përgjigjet. Të bësh dua me gjysmë zemre do të thotë që nuk je plotësisht i angazhuar në lidhjen me Zotin tënd dhe gjithashtu do të thotë që nuk ke besim në duatë e tua!

8. Jepni para në bamirësi – edhe nëse është vetëm 1 £, sepse Allahu xh.sh 83 vjet!

9. Nëse keni nevojë të bëni një sy gjumë, mos e humbisni mundësinë për të fituar shpërblim edhe kur flini – bëj abdes, dhe bëje qëllimin tënd që të pushosh në mënyrë që të kesh energji për të adhuruar Allahun SWT. Allahu SWT jo vetëm që do të caktojë një engjëll që të bëjë dua për ju ndërsa ju flini, por edhe qëllimi juaj do të shpërblehet!

10. Nëse lodhesh, dëgjo Kuranin:

Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: “Ai që lexon Kur’an dhe ai që e dëgjon atë, kanë një pjesë të barabartë në shpërblim”.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 17 Prill, 2023 21:09