Katër arsye pse foshnjat zgjohen natën dhe çfarë duhet të bëjnë

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 28 Tetor, 2022 20:44

Ka foshnja që nuk flenë mirë dhe zgjohen vazhdimisht gjatë natës. Shihni pse ndodh kjo dhe si mund t’i kapërceni ato?

Ka shumë faktorë që ndikojnë në zakonet e gjumit të fëmijëve, disa prej tyre janë uria, dhimbja, sëmundjet, stresi.

Le të shohim me detaje arsyet pse bebja juaj zgjohet… herët në mëngjes!

  1. Zgjohet natën sepse është i uritur dhe dëshiron të lëkundet nga mami

Nëse e vini fëmijën tuaj në gjumë gjatë gjidhënies ose duke pirë nga një shishe, është e mundur që ai të zgjohet sepse i duhet kjo mënyrë lehtësimi për t’u rikthyer në gjumë. Pra, ushqeni fëmijën me një dritë nate ndezur në mënyrë që ai të qëndrojë zgjuar ndërsa ha dhe më pas vendoseni në krevatin e tij.

  1. Vogëlushi i mëngjesit!

Zgjimi herët në mëngjes për fëmijët 1.5 deri në 2 vjeç është normale. Sa herë që zgjohet i vogli juaj, shkoni tek ai dhe shpjegoni se nuk është ende mëngjes. Vendoseni që të zgjohet më vonë dhe jepini disa lodra të qeta për të luajtur. Nëse ai qan, shkoni në dhomën e tij çdo 5 minuta dhe tregojini të njëjtën gjë. Kur është koha e tij normale për t’u zgjuar, hapni perdet dhe blindat në dhomën e tij si shenjë se dita ka filluar.

  1. Nuk fle gjatë ditës

Shumë fëmijë të vegjël refuzojnë të flenë gjatë ditës duke rezultuar në përgjumje dhe rënkim në fillim të natës. Ata flenë pasdite dhe zgjohen plot gjumë shumë para agimit.

  1. Makthet e fëmijërisë

Ato shfaqen rreth moshës dy vjeçare, por janë më të zakonshme në moshën tre deri në katër vjeç. Pas një ëndrre të keqe, fëmija qan dhe është i mërzitur./abcnews.al

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 28 Tetor, 2022 20:44