Joe Biden flet për Kosovën dhe Shqiperinë

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 18 Tetor, 2020 22:58

Enver Robelli

Kandidati per president te SHBA-ve Joe Biden ka leshuar nje deklarate permes se ciles u drejtohet shqiptareve. Mes tjerash Biden dhe kandidatja per nenpresidente Kamala Harris deklarojne:

– Pavaresia e Kosoves eshte e pakthyeshme dhe ne perputhje me te drejten nderkombetare

– Biden deklarohet si mbrojtes i integritetit territorial te Kosoves dhe insiston qe marreveshja mes Kosoves dhe Serbise te perfshije njohjen e ndersjelle

– Joe Biden ka perkrahur nderhyrjen e NATO-s per çlirimin e Kosoves me 1999

– Biden kritikon politiken e “pabalansuar” te Trumpit ndaj Kosoves dhe Serbise, me fjale te tjera Biden kundershton qendrimet e ashpra e arrogante te ekipit te Trumpit ndaj Kosoves

– Natyrisht Biden thekson se do te perkrahe Shqiperine dhe integrimin e saj ne BE

– Ne piken e pare te deklarates Biden citon Veton Surroin: “Ai ka qene njeriu te cilit i kemi telefonuar ne Washington edhe ne fillim te viteve 90-te…”.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 18 Tetor, 2020 22:58