Gostivari në zi, ndërron jetë në moshë të re Dr. Betim Ejupi

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 28 Gusht, 2020 17:31

Maqedonia e Veriut u trondit nga vdekja e parakohshme e Dr. Betim Ejupit nga Gostivari. Një lajm i pabesueshëm për një njeri të dashur mes shokëve, bashkëpuntorëve, miqëve e familjes. Një lajm i pabesueshëm për atë që qëndroi në vijën e frontit në kohërat më të këqija të epidemisë dhe kur fokusi i shpërthimit të covid 19 ndodhi në Hrastnik të Sllovenisë. Dr. Betimi ndërroi jetë i ri, por vepra e tij do të jetë e gjallë përgjithmonë.

” Ju krijuat dhe drejtuat një ekip profesional dhe u kujdesët për shëndetin e njerëzve, gjë që ishte misioni juaj. Ju ndani gjithçka që dinit me të tjerët – pacientë, doktorë të tjerë, bashkëpuntorë dhe mua. Ju keni qenë një burim i energjisë pozitive, dhe parimet dhe qasja juaj na kanë frymëzuar për të bërë punë më të mira, ka shkruar në librin e zisë në Hrastnik, drejtori i shtëpisë së shëndetit Gregor Pajiç.

Doktor Betim Ejupi është përkujtuar edhe nga drejtori i shtëpisë së shëndetit për të moshuar në Hrastnik, Drago Kopuçar i cili në librin e zisë shkruan:

“Kur dëgjova sirenat e ambulancave që ndaluan pranë bllokut ku unë jetoj dje në mëngjes, nuk besova që ata nxituan në ndihmë të dr. Betim Ejupi. Për fat të keq, ata mbërritën shumë vonë, sepse zemra e tij ishte ndalur përgjithmonë . As unë dhe as punonjësit e tjerë të Shtëpisë për të moshuar nuk mundëm dhe donim të besonim se kishim humbur mjekun, i thamë vetes sonë se kjo nuk mund të ishte e vërtetë, pasi ai ishte akoma i ri, plot etikë pune dhe energji. Por faktin mizor që dr. Betim Ejupi na tha lamtumirë përgjithmonë, mohimin tonë nuk mund të ndryshonte. Ne në Shtëpi, pacientët dhe kolegët e tij në qendrën shëndetësore, dhe veçanërisht më të afërmit e tij, mbetëm pa një njeri të mirë, të përkushtuar ndaj misionit të profesionit të tij”.

Një nga regjistrimet e para që u shfaq në internet dhe për nder të të ndjerit ishte mendimi i kryetarit të komunës Hrastnik, Marko Funkel:

“Shumë kohë pasi mora thirrjen, u ula në një tavolinë në zyrë, duke menduar se kjo telefonatë nuk ishte e vërtetë. Thjesht nuk besoja. Nuk mund të jetë. Në 39 vjeç, plot plane, optimizëm dhe dashamirësi. Ne ishim në kontakt dy ditë më parë, kur e falënderova për ndihmën e tij dhe ai më tha me plot optimizëm se situata me koronavirusin në Shtëpinë për të moshuarit po qetësohet ngadalë. Në biseda telefonike, ai gjithnjë më përshëndeti dhe më pyeti si isha. Ai është kujdesur për të gjithë pacientët në Shtëpinë për të moshuar, për shumë qytetarë në klinikë, mori pjesë në shumë takime, kërkoi zgjidhje dhe ishte në dispozicion fjalë për fjalë, 24 orë në ditë. Dr. Betim Ejupi. burrë i madh, baba, mjek, bashkëpuntor, mik ! Pusho në paqe! ”

Një shpjegim i shkurtër se pse lajmi për vdekjen e një mjeku të njohur po publikohet vetëm sot. Shumë veta iu afruan redaksisë sonë me pyetje nëse ishte e vërtetë dhe pse nuk e botuam menjëherë. Sepse ndonjëherë lajmet udhëtojnë më shpejt për ata që nuk u interesojnë sesa ata që janë më afër jush. Dhe, si do të ndjeheshit nëse do të mësonit për vdekjen e një të dashuri përmes mediave?

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 28 Gusht, 2020 17:31