Filloi sezoni i ri i ngrohjes, rriten rreziqet nga zjarret

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 15 Tetor, 2020 12:22

Sot filloi sezoni i ri i ngrohjes dhe kështu rriten rreziqet e mundshme të zjarreve, kryesisht të shkaktuara nga neglizhenca njerëzore, përdorimi intensiv i sobave të drurit ose energjisë elektrike, instalimet elektrike të vjetra dhe të shkatërruara, ngrohësit dhe llojet e tjera të ngrohësve, si dhe për shkak të oxhaqeve të papastruara në shtëpi ose
ndërtesa banesore.

Prandaj, Sektori për Punë të Brendshme-Tetovë apelon tek qytetarët për kujdes maksimal, dmth të mos i lënë ngrohësit kur nuk janë të pranishëm në shtëpi ose në vendet e punës për një kohë të gjatë, sidomos jo ngrohës, kondicioner ose soba me dru.

Një shkëndijë e vogël mund të ndezë një zjarr të madh me dëme serioze materiale dhe pasoja të tjera.

Kjo në të veçanërisht ka të bëj me ndërtesat e banimit ku shum rëndë mund të lokalizohen zjarret, për shkak të mungesës së paisjeve të nevojshme
dhe në të shumtën e rasteve ër shkak të qasjes së rënduar deri te objektet, në të shumtën e rasteve për shkaqe të ndërtimeve dhe shkaqe tjera.

Pronarët e shtëpive dhe banorët e ndërtesave këshillohen të kontrollojnë dhe pastrojnë oxhaqet e tyre të paktën dy herë në vit, por gjithashtu të mos
mbingarkojnë instalimet në shtëpitë ose mjediset e tyre duke ndezur shumë pajisje elektrike njëkohësisht.

Sektori për Punë të Brendshme Tetovë u kujton qytetarëve se shkaktimi i një zjarri, dmth rreziku i përgjithshëm, është vepër penale e dënueshme nga një deri në pesë vjet burg (neni 288 i Kodit Penal). Gostivari Sot

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 15 Tetor, 2020 12:22