Festa e Krishtlindjes në Gostivar | FOTO LAJM

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 7 Janar, 2023 10:01 Updated

Festa e Krishtlindjes në Gostivar | FOTO LAJM

Në qytetin e Gostivarit po zhvillohec ceremonia e Krishtlindjes. Besimtarë të shumtë të prirë nga udhëheqësit fetar po defilojnë rrugëve të qytetit, duke filluar nga objektet kishtare.

Besimtarët ortodoksë në Maqedoni sot e festojnë lindjen e Krishtit – Krishtlindjet. Në të gjitha tempujt kishtarë të Kishës Ortodokse të Maqedonisë sot mbahen liturgji për Krishtlindjet.

Shënimi qendror mbahet në Kishën kryesore “Shën Klimenti i Ohrit” në Shkup, ku ipeshkvi i Ohrit dhe i Maqedonisë z.z. Stefani do ta mbajë liturgji të Shën Vasilit të Madh.

Festa e Krishtlindjeve është festë e krishtere dhe festohet në kujtim të lindjes së Jezu Krishtit. Kjo festë është gjenezë e të gjitha festave kishtare, për shkak se me lindjen e Krishtit llogaritet edhe fillimi i erës së re.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 7 Janar, 2023 10:01 Updated