Fëmijët e prindërve të shkurorëzuar kanë më shumë probleme

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 24 Tetor, 2022 20:37

Një studim i kryer nga shkencëtarë amerikanë sugjeron se fëmijët e prindërve të shkurorëzuar janë më të rrezikuar ndaj problemeve shëndetësore.

Sipas tyre, shkurorëzimi i prindërve ka ndikim negativ në fiziologjinë e fëmijëve dhe i rritë rastet e inflamacionit, si dhe rrezikun e lartë të sëmundjeve kronike.

Zbulimet e reja thonë se ky efekt i divorcit, bashkë me mungesën e komunikimit të prindërve me fëmijën, e trefishon rrezikun e infeksioneve te fëmijët pas 20-40 vjetëve.

Për ta konstatuar këtë, shkencëtarët kishin analizuar të dhënat e 200 fëmijëve.

Vlen të ceket se edhe më parë shkencëtarët kishin treguar që konfliktet e pazgjidhura mund të ndikojnë dukshëm në zhvillimin e hershëm të fëmijës, në gjendjen e tyre mendore dhe në gjëra tjera.

Kjo ndodh pavarësisht a janë apo jo të shkurorëzuar prindërit.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 24 Tetor, 2022 20:37