“Duam shkollë” protestojnë nxënësit e Gostivarit

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 1 Tetor, 2020 15:31

Në Gostivqr ka nisur protesta e nxënësve  kundër mësimit online.

Nxënësit kërkojnë që të kthehen në shkollë për të ndjekur mësimin me prezencë fizike.

Protesta e nxënësve po zhvillohet nëpër rrugët e qytetit. Nxënësit kundërshtojnë mësimin online.

Në fillimin e vitit të ri shkollor 2020/21 në bankat shkollore në dhjetë shkollat fillore dhe njësitë e tyre rajonale në Komunën e Gostivarit erdhën 660 nxënës të klasës së parë.

Sipas informacioneve të vetëqeverisjes lokale fillim të vitit shkollor me prani fizike ka vetëm në SHF “Gjon Buzuku”, në fshatin Sërbinovë e cila i ka edhe katër shkolla rajonale dhe në SHF “Liria” në Raven në kuadër të së cilës punojnë shkollat në Vrutok dhe Reçan dhe dy shkollat rajonale të SHF “Bashkimi” në fshatrat Llakavicë dhe Bellovishtë.

Këto institucione arsimore kanë marrë pëlqim për prani fizike në mësim. Në shkollat fillore dhe të mesme të tjera mësimi do të zbatohet në internet.

Në Komunën e Gostivarit në dhjetë shkollat fillore dhe katër shkollat e mesmet janë regjistruar 8.635 nxënës të cilët janë shpërndarë në gjithsej 610 paralele. Mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe, maqedonase dhe turke.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 1 Tetor, 2020 15:31