Do të ulen çmimet e banesave

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 19 Prill, 2023 21:09

Do të ulen çmimet e banesave

Drejtori i SH.A.“Ndërtim dhe ekonomizim me hapësirë banesore dhe me hapësira”, Zoran Gjorgiev tha pritet rënie e çmimit të ndërtesave në vend, si pasojë e rënies së çmimit të materialit ndërtues, transmeton TV21.

Gjorgiev tha se për momentin nuk e di se sa do të ulet çmimi i banesave për metër katrorë.

“Sipas asaj drejt së cilës ka lëvizje, ka disa ulje në çmimet e materialeve të ndërtimit dhe çmimet në çdo rast do të bien. Ne si kompani jemi thjesht kompani shtetërore që jemi edhe rregullator i çmimit, për këtë për kohë të shkurtër do të nis ndërtim në “furrën e vjetër të ushtrisë”, kështu që të mund që kësaj “çmendurie” që e ka kapur shtetin, por edhe rajonin për metër katrorë, të jemi një lloj rregulluesi. Mendoj se çmimet do të bien ndjeshëm. Në këtë moment nuk kemi informacione sa do të jetë çmimi i banesave për metër katrorë. E dini se te ne caktohet nga Byroja për Ekspertizë Gjyqësore, pastaj shkojnë në Qeveri, e pastaj shkojnë në shpallje publike ku mund të dalin në ankand për çmimin”, tha Zoran Gjorgiev.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 19 Prill, 2023 21:09