CoVid-19, ja sa rasta aktive ka në Gostivar!

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 19 Dhjetor, 2021 17:27

CoVid-19, ja sa rasta aktive ka në Gostivar!

Ministria e Shëndetësisë sipas të dhënave të Institutit për Shëndet Publik, informon se në 24 orët e fundit janë bërë 2.592 testime, ndërsa janë regjistruar 190 raste të reja me Kovid-19.

Më shumë se gjysma, gjegjësisht 101 rasti i ri është regjistruar në Shkup, Në qytetet e tjera numri i të infektuarve të ri është dyshifror. Në Prilep ka 12 raste të reja, në Berovë – 10, Veles dhe Strumicë – nga 8, Kavadar, Kumanovë dhe Ohër – nga 7, Resnjë  – 6, Shtip – 4, Gjevgjeli, Demir Hisar dhe Negotinë – nga 3, Bogdanc, Dellçevë, Kërçovë dhe Probishtip – nga 2, Dibër, Koçan dhe Kriva Pallankë – nga 1.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 14 persona të vdekur edhe atë tre nga Shkupi (46, 58 dhe 89), nga dy nga Prilepi (73 dhe 80) dhe Ohri (59 dhe 88) dhe nga një person nga Berova (53), Strumica (65), Manastiri (80), Kavadari (80), Kumanova (83), Resnja (88) dhe Kërçova (91). Nga të raportuarit, 13 kanë vdekur në kushte spitalore, ndërsa një në kushte shtëpiake.

Janë shëruar 193 pacientë, ndërsa numri i rasteve aktive në vend është 5.522.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.521.642 testime për Kovid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid në vendin tonë prej fillimit të epidemisë është 221.285.  Numri i pacientëve të shëruar është 207.948, i të vdekurve është 7.801, ndërsa numri i rasteve aktive është 7.815.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja e rasteve aktive sipas qyteteve është si në vijim:

Shkup 97008, aktivë 2652
Kumanovë  13058, aktivë 149
Tetovë 11393, aktivë 84
Prilep 10600, aktivë 376
Manastir 9060, aktivë 420
Gostivar 8082, aktivë 19
Veles 7441, aktivë 170
Kavadar 7296, aktivë 251
Shtip 6698, aktivë 112
Ohër  6668, aktivë 223
Strumicë 6226, aktivë 142
Kërçovë 4290, aktivë 80
Koçan 4078, aktivë 68
Strugë 3917, aktivë 24
Gjevgjeli 2879, aktivë 96
Negotinë  2616, aktivë  51
Negotinë 2149, aktivë 50
Kriva Pallankë 1940, aktivë 63
Resnjë 1810, aktivë 65
Radovish 1789, aktivë 55
Berovë 1473, aktivë 31
Dibër 1457, aktivë 1
Dellçevë 1456, aktivë 76
Vinicë 1172, aktivë 17
Probishtip 1137, aktivë 24
Vallandovë 1003, aktivë 66
Kratovë 789, aktivë 17
Bogdanc 669, aktivë 35
Demir Hisar 632, aktivë 31
Krushevë 601, aktivë 24
Makedonski Brod 518, aktivë 17
Makedonska Kamenicë 427, aktivë 25
Demir Kapi 426, aktivë 0
Pehçevë 355, aktivë 5
Dojran 172, aktivë 3

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 19 Dhjetor, 2021 17:27