Çmimet e shërbimeve hotelerike në Korrik janë ulur

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 5 Gusht, 2020 15:14

Çmimet e shërbimeve hotelerike për periudhën janar-korrik të këtij viti në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, janë rritur për 0.4 për qind, ndërsa për atë shumë janë rritur edhe në krahasim me dhjetorin e vitit të kaluar.

Të dhënat e publikuara sot nga Enti Shtetëror i Statistikave (ESHS) tregojnë se çmimet e shërbimeve hotelerike në korrik në krahasim me qershorin e këtij viti janë ulur për 0.3 për qind, ndërsa për aq janë rritur në krahasim me korrikun e vitit të kaluar.

Të dhënat e publikuara sot nga ESHS madje tregojnë se në krahasim me grupet e shërbimeve, një rritje e çmimeve në korrik në krahasim me qershor është vërejtur në grupet “ushqim”, si përqindje, “pije alkoolike” me 1.3 për qind, si dhe ” pije joalkoolike ”me 0.8 për qind. Në grupin “qëndrim nate” është shënuar një rënie prej 4.9 për qind që ka ndikimin më të madh në uljen e indeksit të përgjithshëm.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 5 Gusht, 2020 15:14