Gostivari Sot

mos humbisni asnjë lajm

REPORTAZHE

REPORTAZHE

Në Muzeun Etnologjik të Haxhi Zekës nga fshati Kalisht 

Familja Zeka me prejardhje nga Kalishti i Gostivarit dhe me vendbanim në Reçicë të Vogël të Tetovës, është një familje arsimdhashëse, bujare dhe mbi të gjitha atdhetare. Kur përmendimin familjen Zeka, kujtojmë Universitetin e Tetovës, Bari Ganiun dhe Haxhi Zekën….

Fshirja e gjurmëve të Pallatit të Kulturës në Çegran !

Në vitin 1945 deri në vitin 1966, në fshatin Çegran ka ekzistuar objekti dedikuar aktiviteteve kulturore që në mesin e popullatës thirrej “Domi”, apo Pallati për Kulturë. Nga ajo kohë, objekti ka ekzistuar dhe funksionuar me shumë sukses deri në…

Rritet e dasmës tradicionale të Rekës së Epërme

Përzemërsia me të kaluarën e të parëve ka ndikuar që banorët me prejardhje nga Reka e Epërme të kujdesen me xhelozinë më të madhe për rritet, traditat, zakonet dhe doket e së kaluarës e që janë veçori e këtij komuniteti…

Shtëpia e Boletinit, përkrenarja e Gostivarit

Shtëpia e Daut Boletinit e cila njihet edhe si shtëpia e Beut, është një ndër shtëpitë më të vjetra në Gostivar. Mendohet se është ndërtuar ne shekullin e XVII nga beu i asaj kohe në qytet, e cila karakterizohet edhe…

Filipçe: Punonjësit mjekësor më të ekspozuar ndaj virusit

Gostivari SotPortali i pavarur informativ në gjuhën shqipe “Gostivari Sot” zyrtarisht filloi me misionin e informimit te popullatës me datë 22 Nëntor 2017, në ditën e Alfabetit të Gjuhës Shqipe.  Gostivari Sot është portali i vetëm legal në territorin e…

Pesë raste të reja të të infektuarve me koronavirus në RMV

Gostivari SotPortali i pavarur informativ në gjuhën shqipe “Gostivari Sot” zyrtarisht filloi me misionin e informimit te popullatës me datë 22 Nëntor 2017, në ditën e Alfabetit të Gjuhës Shqipe.  Gostivari Sot është portali i vetëm legal në territorin e…