Back to homepage

Prindërit

Katër arsye pse foshnjat zgjohen natën dhe çfarë duhet të bëjnë

Ka foshnja që nuk flenë mirë dhe zgjohen vazhdimisht gjatë natës. Shihni pse ndodh kjo dhe si mund t’i kapërceni ato? Ka shumë faktorë që ndikojnë në zakonet e gjumit të fëmijëve, disa prej tyre janë uria, dhimbja, sëmundjet, stresi. Le

Read Full Article

Para se t’ua lini telefonin në duar fëmijëve, lexojeni këtë

Pavarësisht sa shumë smartphone-ët e kanë thjeshtuar jetën tonë, por shpesh harrojmë sa shumë ndikojnë ato në jetën e fëmijëve tanë. Dhe sa më shumë kohë kalojnë para ekranit të një celulari, aq më shumë shtohen pasojat negative në rritjen

Read Full Article

A e dini se depresioni i nënës ndikon në inteligjencën e fëmijës

Një studim tregon që fëmijët që rriten me nënat në depresion, kanë më shumë gjasë të kenë koeficient më të ulët të inteligjencës. Kështu konfirmon një raport i ri britanik ndërsa thekson se 10 deri në 25 për qind e

Read Full Article

Fëmijët bëhen agresivë për shkak të videolojërave Updated

Videolojërat e dhunshme rezultojnë që fëmijët në moshën e rritur të bëhen dukshëm më agresivë, tregon një studim i ri. U konstatua se videolojërat e dhunshme ndikojnë në psikologjinë e fëmijëve dhe në sjelljen e tyre kur të rriten, sepse

Read Full Article

7 gjëra s’duhet t’ua thoni fëmijëve për paratë

Shumë fëmijë janë të pakuptueshëm kur vjen puna tek vlerësimi i parasë. Por meqenëse sjellja, qëndrimi dhe njohuritë e përgjithshme rreth parasë vijnë nga prindërit, përgjegjësia e të mësuarit bie mbi supet e prindërve. Kur vjen puna tek paratë, ka

Read Full Article

Psikologët: Jepuni fëmijëve vetëbesim

Vetëbesimi është njëra ndër dhuratat më të bukura që prindi mund t’ia bëjë fëmijës së tij. Carl Pickhardt psikologu dhe autori i 15 librave, thotë se një fëmijë i cili ka mungesë vetëbesimi, do të hezitojë të provojnë gjëra të

Read Full Article

6 mënyra si prindërit shkatërrojnë suksesin e fëmijëve të tyre

Sjellja prindërore ka një ndikim të madh në mënyrën se si fëmijët zhvillohen duke qenë mjaft të rëndësishëm në suksesin e tyre në të ardhmen. Një studim nga “The Center for Parenting Education” zbuloi se fëmijët janë të ndikuar nga

Read Full Article

Gjumi i vonë dëmton trurin e fëmijëve

Mos i lini fëmijët të flenë vonë pasi oraret e parregullta të gjumit mund të dëmtojnë ato pjesë të trurit që janë ende duke u zhvilluar, përfshirë ato që lidhen me shikimin, perceptimin dhe përpunimin e të dhënave. Pasi privohet

Read Full Article

Pse është qumështi kaq i rëndësishëm për fëmijët e vegjël

Përbërja e qumështit për fëmijë është përshtatur veçanërisht me nevojat e fëmijëve. Qumështi dhe produketet e qumështit janë materie shumë të vlefshme ushqyese në planin ushqimor të fëmijëve sepse ndër të tjera me anë të konsumimit të tyre fëmijët konsumojnë

Read Full Article

Mos ua numëroni gabimet fëmijëve, por arritjet

Të rriturit duhet të përpiqen t’i vënë në dukje arritjet e fëmijës dhe gjërat e reja që mëson çdo ditë. Vetëm kështu do të jenë të vlefshëm dhe të dobishëm, përndryshe do të jenë një pengesë më shumë në rrugën

Read Full Article

11:34:32 am
Dje (23 nëntor) rreth orës 20:00 në rrugën “Dushko Popoviq”...
11:33:03 am
Mbrëmë (23 nëntor) rreth orës 19:10, në rrugën e “Ilindenit”...
11:32:03 am
Pjestarët e policisë të SPB Tetovë mbrëmë (24 nëntor) dhjetë...