Back to homepage

Gostivari vjetër

Fotografi të vjetra. Xhamia që u rrënua në Gostivar Updated

Panoramën e Gostivarit të vjetër e zbukuronin xhamitë me minare të ndërtuara në stilin oriental. Kjo pamje e Gostivarit pushtetin e atëhershëm e irritonte prandaj duhej të ndërmarrë fushatë për tairrituar popullatën e konfeksionit Islam, e cila sipas tyre fatin

Read Full Article

Fotografi e hershme e qytetit të Gostivarit, shtëpia e Beut

Gostivari Sot ju sjellë një fotografi të hershme të qytetit të Gostivarit. Një shembull specifik i arkitekturës së vjetër të qytetit që daton nga shekulli i XVIII, një objekt që është i një rëndësie të madhe edhe për qytetin e

Read Full Article

Fotografi e vjetër nga tregu i gjelbër i qytetit

Gostivari Sot publikon një fotografi të vjetër nga qendra e qytetit në Gostivar, respektivisht tregu i bylmetit apo pazari i vogël siç njihet në popull. Fotografia daton pas vitit 1940, pasi po të njëjtin vend dikur ishte e ndërtuar një

Read Full Article

Fotografi e vitit 1935 në Gostivar Updated

Gostivari Sot ua sjell fotografinë e vjetra të qytetit të Gostivarit që daton nga viti 1935. Xhamia që shikoni në këtë fotografi është Xhamia e Lagjes së re. Në fotografi shihen edhe varrezat e dikurshme të qytetit. Gostivari Sot

Read Full Article

Vijojnë gërmimet arkeologjike në Kalanë e Gjonovicës

Për të tretën vit me radhë Qendra Konservuese Gostivar vazhdon punën me gërmimet arkeologjike në Kalanë e Gjonovicës, njofton Gostivari Sot Projekti është pjesë e programit vjetor të vitit 2022 i financuar nga Ministria e Kulturës. GS

Read Full Article

Xhamia që u shndërrua në monument historik

Deri para një dekade dyer i ka pas të hapura për besimtarët, ndërsa nga ajo kohë është shndërruar në monument historik për banorët dhe fshatin Simnicë. I ndërtuar në vitin 1850 objekti i xhamisë së vjetër të fshatit Simnicë, vazhdon

Read Full Article

Ura që lidh Gostivarin dhe Kërçovën

Konsiderohet ura më e lartë në Maqedoni njëkohësisht ndër urat më të larta në periudhën e ish Jugosllavisë. Është e lartë 74 metra dhe është ndërtuar në vitin 1963. Mban emrin ura e Sërmnovës. Kjo urë njihet si ura që

Read Full Article

Fshirja e gjurmëve të Pallatit të Kulturës në Çegran !

Me mbarimin e luftës së dytë botërore, nga viti 1945 deri në vitin 1966, në fshatin Çegran ka ekzistuar objekti dedikuar aktiviteteve kulturore që në mesin e popullatës thirrej “Domi”, apo Pallati për Kulturë. Selajdin Abduli mësimdhënës i këtij fshati

Read Full Article