Bllokada në deponinë Rusino do të zgjasë edhe dhjetë ditë

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 11 Gusht, 2020 11:06

Rampa në rrugën lokale që çon nga Gostivari drejt deponisë rajonale Rusino do të ulet edhe dhjetë ditë. Mbeturinat nga komuna e Gostivarit do të sillen përsëri në deponi, është pjesë e konkluzioneve të mbledhjes së sotme të pushtetit lokal dhe përfaqësuesve të nismës qytetare “Stop Rusino – ajër i pastër për Gostivarin”. Nga Nisma Qytetare “Stop Rusino – Ajër i pastër për Gostivarin” konfirmuan se kanë realizuar takim me njeriun e parë të Komunës së Gostivarit, Arben Taravari. Ata janë siguruar se kërkesa përfundimtare për krijimin e kamerave të vëzhgimit së shpejti do të përmbushet.

Takimi rezultoi me një marrëveshje për mbështetje të ndërsjellë dhe përfaqësuesit e iniciativës do të ftohen për bisedime të mëtejshme me institucionet. Në këtë mënyrë, vetëqeverisja lokale ofron mbështetje dhe kërkon zgjidhje për këtë problem shumë dekadësh.

Nga Nisma theksojnë që në bllokadë do të qëndrojnë edhe ditët e ardhshme dhe me listë nga NP “Komunalec” do ta kontrollojnë bartjen e mbeturinave.

Rampa në rrugën për në Rusino do të ulet për së paku edhe dhjetë ditë dhe nuk do të lejohen kamionët me mbeturina nga komunat e tjera.

Gostivari Sot
Nga Gostivari Sot 11 Gusht, 2020 11:06