A e dini se njerëzit që hanë çokollata, më pak të stresuar?

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 24 Tetor, 2022 20:59

Eksperimentet e para njerëzore favorizojnë konsumin e çokollatës së errët, jo vetëm për të larguar stresin.

Efektet e çokollatës së zezë janë testuar tek njerëzit, dhe ajo që studiuesit zbuluan do t’ju pëlqejë shumë.

Studimet e fundit tregojnë se çokollata e zezë me një përqëndrim të lartë të kakaos, të paktën 70%, mund të kenë efekte pozitive pë stresin, inlamacionin, kujtesën, humorin madje dhe sistemin imunitar. Flavonoids, të cilat gjenden në kakao, janë anti-inflamatore.

Përfitime të tjera përfshijnë neuroplasticitetin e zgjeruar, aftësinë e trurit për të përshtatur dhe krijuar lidhje të reja që ndodhin ndërkohë që ne përjetojmë, mësojmë dhe përshtatemi me gjërat e reja dhe të përditshme.

Ne vazhdimisht nuk kemi nevojë për më shumë justifikime për të ngrënë çokollatë, por këto rezultate duken premtuese. Sigurohuni që keni zgjedhur çokollatë e errët të etiketuar të paktën 70% kakao, për të shijuar të gjitha këto benefite.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 24 Tetor, 2022 20:59