A e dini pse marrim gjithmonë një gotë ujë me kafen tonë

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 22 Tetor, 2022 20:36

Kultura e pirjes së kafesë ndryshon nga vendi në vend, por në shumicën e rajoneve sot, një filxhan kafe shoqërohet me një gotë ujë të ftohtë.

Ka qytete ku ky rregull nuk zbatohet, ndaj nëse porosisni ujë me kafen, patjetër që do të merrni edhe faturën bashkë me të.

Edhe pse në shekullin e 16-të u shfaq “pirja e rastësishme e kafesë”, të cilën turqit dhe grekët e pranuan menjëherë, në Europën Perëndimore ky ritual u ngrit shumë më vonë, në fund të shekullit të 19-të.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 22 Tetor, 2022 20:36