Partitë në fushatë, pusetat gjithandej hapur: Qen bie në njërën prej tyre dhe kafshoi kabllot optike, disa klinika mbeten pa internet

By 3 Maj, 2024 19:53

Një qen sot ka rënë në puset dhe ka kafshuar kabllot optike të “Telecom Maqedoni” dhe që nga mëngjesi i sotëm, rreth orës 08:00, një pjesë e “Filip i Dytë” dhe e gjithë Poliklinika “Bukuresht” në Shkup kanë mbetur pa internet, përcjell FLAKA.

Por pas telefonimit në 112 në QMK, ka nisur të zgjidhet situata specifike e pazakontë, në të cilën punonjësit e Telekomit nuk kanë mundur të afrohen me siguri për të zgjidhur defektin në puset.

Në veçanti, punonjësit e “Telekomit”, pasi kanë raportuar se në atë zonë nuk kishte internet, pasi kanë lokalizuar dhe konstatuar problemin e ndërprerjes së internetit optik, nuk kanë guxuar të zbresin në pusetën, ku ndodhej qeni dhe rreth orës 15:00 kanë telefonuar në numrin e vetëm të urgjencës 112 në Qendrën e Menaxhimit të Krizave (QMK).

Oficerët kujdestarë nga Sektori E-112 dhe sektori i KOS-it në QMK, për shkak se ishte ditë jopune, nuk kanë mundur t’i bashkohen NP “Lajka” nga Shkupi, andaj përveç procedurave të parapara operative e kanë kapërcyer problemin. Ata lidhën aktivistët e Nismës Qytetare “Kane Corzo” me punonjësit e Telekomit për veprime të mëtejshme të përbashkëta.

Më pas, kur përfundoi largimi me sukses dhe i sigurt i qenit nga puseta, punonjësit e “Telekomit” zbritën dhe të sigurtë filluan punën për heqjen e defektit. Së bashku me aktivistët nga “Cane Corzo” deri tek ata që kryenin shërbimin në QMK, kanë publikuar një video dhe foto të situatës së pazakontë. Ndryshe, nuk dihej për sa kohë qeni ka mbetur në pusetë, ai u nxor në mënyrë të sigurtë dhe nën kujdes nga aktivistët, thonë nga QMK. FLAKA

The post Partitë në fushatë, pusetat gjithandej hapur: Qen bie në njërën prej tyre dhe kafshoi kabllot optike, disa klinika mbeten pa internet appeared first on Flaka, në çdo lajm… .

By 3 Maj, 2024 19:53