A është Toksikologjia reflektim i funksionimit të sistemit shëndetësor?

By 3 Maj, 2024 20:04

Më 9 maj, menjëherë pas procesit zgjedhor, autoritetet shëndetësore do të thonë se kush do të mbajë përgjegjësi për rrëmujën në Toksikologji, përcjell FLAKA.

Dhomat e përmbytura të spitalit dhe një klinikë e pasiguruar, hyrja e paligjshme në ambientet mjekësore të personave të papunë, përpjekje për të ndryshuar rezultatin laboratorik me lëndë narkotike me mostër të pastër – a është kjo vetëm një foto e funksionimit të sistemit shëndetësor?

Në këtë klinikë ka qenë një drejtori kirurg i cili nuk është aspak kompetent për të varurit, pastaj ka ardhur një mjek i familjes dhe tani është një menaxher që nuk ka mundësi të komunikojë me punëtorët, përgjigjet dr.Igor Nikollov nga Komisioni për Shëndetës të VMRO-DPMNE-së.

“Gjëja më e trishtë është se pacientët vuajnë nga e gjithë kjo. Në atë klinikë trajtohen rreth 320 pacientë, të cilët duhet të marrin terapi të vazhdueshme dhe më tej të gjitha ato helmime toksikologjike, pra dukuri që kemi në popullatë për të cilat nevojiten antidot përkatës, por fatkeqësisht në periudhën e kaluar klinika nuk i ka dhe askush nuk e di për këtë ai është i interesuar, sidomos këtë periudhë. E gjithë kjo është rezultat i përzgjedhjes negative dhe joprofesionalizmit që ka kulluar në këtë klinikë”, thotë Igor Nikollov nga Komisioni për Shëndetësi i VMRO-DPMNE-së.

Për dallim nga Nikollov, zëvendësministri i Shëndetësisë, i cili është nga radhët e LSDM-së, thotë se institucionet kanë vepruar sipas kompetencave të tyre dhe ata që nuk kanë kontrata aktive nuk shkojnë në institucion. Ajo nuk është dakord që politika duhet kërkuar në çdo gjë.

“Nuk jam dakord që gjithmonë të kërkojmë momente politike në funksionimin e klinikave. Vetë kodi zgjedhor, kufizimet që kemi përsa i përket punësimit e vështirësojnë këtë proces, por sigurisht nëse ka ndonjë përgjegjësi, menjëherë pas përfundimit të procesit zgjedhor, ajo përgjegjësi duhet të perceptohet dhe nëse ekziston, duhet të të sanksionohen në përputhje me rrethanat”, thotë Maja Manoleva, zëvendësministre e Shëndetësisë.

Ndryshe nga qëndrimi i autoriteteve shëndetësore, ish-punonjësit me kontrata kanë shkuar në klinikë për 4 muaj, kanë veshur mantelet e bardha dhe kanë cenuar privatësinë e pacientëve, deri në vendimin e djeshëm të ISHS-së për ndalimin e hyrjes së tyre në Toksikologji.

Ndryshe, ministri i mëparshëm i Shëndetësisë nga Aleanca për Shqiptarët kishte në agjendë premtimin për shfuqizimin e drejtorëve ekonomikë, ndërsa ky i tanishëm nga e njëjta parti e emëroi Besija Iljazin një ditë para shpalljes së zgjedhjeve. FLAKA

The post A është Toksikologjia reflektim i funksionimit të sistemit shëndetësor? appeared first on Flaka, në çdo lajm… .

By 3 Maj, 2024 20:04