Nxënësit e Medresesë së Shkupit mysafirë në Muftininë e Gostivarit

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 14 Shkurt, 2020 17:43

Nxënësit e Medresesë së Shkupit mysafirë në Muftininë e Gostivarit

Sot në teritorin e Muftinisë së Gostivarit për vizitë qëndruan nxënësit e SHMI “Medreseja Isa Beu”- Shkup të cilët realizuan programin e miratuar nga Krytari i BFI e RMV Reisul Ulema Haxhi Sulejman ef Rexhepit në realizim të Drejrorisë së Medresesë drejtuar nga Drejtori Prof Ibrahim ef Idrizi, nën udhëheqjen e Prof Muharem Lokit.

Nxënësit i priti Muftiu i Muftinisë së BFI Gostivar, Prof Shaqir ef Fetahu i cili e përshëndeti programin në fjalë dhe shprehi mirënjohhe të veçantë per punën e Medresesë në përgjithësi.

Nxënësit menjiherë sipas programit të hartuar nga Muftinia u shpërndandë disa xhami, në veçanti ne ato të qytetit, te cilët në mënyren mê te bukuur realizuan ligjëratat e xhumasë, disa hutbet e disa kryen detyrën e muezinit. E gjith kjo pati jehonë të madhe dhe mbollën freski dhe emocione te thella tek xhematlinjtë. Muftinia në shenjë respekti ju shtroi një drekë modeste.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 14 Shkurt, 2020 17:43