Sot është Dita Botërore Kundër Kancerit

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 4 Shkurt, 2020 08:41

Sot është Dita Botërore Kundër Kancerit

Rreth tetë milionë njerëz çdo vit në botë vdesin nga kanceri. Vlerësohet se numri i rasteve me kancer dhe rastet e vdekjes nga ajo sëmundje dyfish do të rritet në 20 dhe 40 vitet e ardhshme, informojnë nga Shoqata “Borka” – për çdo ditë të re” që sot do të shënojë Ditën botërore të luftës kundër kancerit.

Në shënimin do të marrin pjesë ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, drejtoret e Klinikave për radioterapi dhe onkologji, hematologji dhe për sëmundje të fëmijëve, Nino Vasev, Irina Stavridis dhe Natasha Najdanovska- Allulloska, vullnetarë nga Shoqata “Borka” dhe pacientë.

Dita botërore në luftën kundër kancerit shënohet më 4 shkurt me iniciativë të Unionit për kontroll ndërkombëtarë të kancerit (UICC) e cila ka për qëllim të ndihmojë të shpëtohen miliona dhe të parandalohen rastet e vdekjes çdo vit me rritjen e vetëdijes dhe edukimit për kancerin dhe tërheqjen e qeverive dhe individëve nga mbarë bota që të ndërmarrin aksion kundër sëmundjes.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 4 Shkurt, 2020 08:41