Filipçe: Jemi larg rrezikut nga virusi korona

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 1 Shkurt, 2020 00:42

Filipçe: Jemi larg rrezikut nga virusi korona

Pavarësisht vendimit të djeshëm të OBSH ku shpalli rrezik botëror virusin Korona, autoritetet në vend thonë se jemi larg rrezikut nga virusi vdekjeprurës dhe se deri tani asnjë shtetas i Maqedonisë që ndodhet jashtë kufijve nuk është i rrezikuar apo i dyshuar si i prekur nga ky virus.

Pas takimit me Komisionin për sëmundje ngjitëse, ministri i Shëndetësisë Filipçe, tha se pos masave të vendosura në Aeroportin e Shkupit, masa informative do të zbatohen edhe nëpër kalimet kufitare.

“Ende vlejnë të gjitha masat që zbatohen në aeroportin e Shkupit, do të distribuohen materiale informative edhe në vende tjera si stacionet policore, doganat dhe kalimet tjera kufitare. Gjatë ditës do të organizohen takime edhe me organizata tjera si ministria e Brendshme, doganat e Qendrën për menaxhim me kriza që t’i informojmë për hapat tonë dhe për nevojën derisa ekziston për tu intervenuar”, deklaroi Venko Filipçe, ministër i Shëndetësisë. Gostivari Sot

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 1 Shkurt, 2020 00:42