Reagim nga klubi basketbollistik i Gostivarit

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 24 Janar, 2020 12:58

Reagim nga klubi basketbollistik i Gostivarit

Klubi i basketbollit Gostivari reagon ashpër ndaj qëndrimit të Komunës së Gostivarit në propozimin e shpërndarjes të parave komunale për sport.

Reagimi integral: 

Sipas raporteve të fundit të komisioneve nga seanca e 21-të të Këshillit të Komunës Gostivar, me një propozim prej 9.2 milion denarë, janë parashikuar 4 milion për një subjekt dhe pjesa tjetër për të gjitha subjektet e tjera sportive në Gostivar. Me gjithë respektin e duhur për të gjitha klubet sportive në Gostivar, reagimi nuk u drejtohet tyre, por zyrtarëve që janë të detyruar të kryejnë detyrat e tyre në përputhje me ligjin dhe aktet e vetëqeverisjes lokale.

Publikisht i pyesim të gjithë ata që janë përgjegjës në komunë, këshilltarët, zyrtarët, anëtarët e komisioneve, kryetarin. Sipas cilit kritere u shpërndani paratë publike qytetarëve të Gostivarit? Sipas të cilave kritere klubit të ligës së dytë i akordohet 4.000.000 denarë nga 9.200.000 denarë buxheti i përgjithshëm për sport? Sa atëherë i takon liderit të tabelës në garën më elitare të basketbollit në vend KB Gostivari, dhe sa do të ketë për të tjerët? A i ndatë paratë sipas suksesit? A është sipas pasqyrave financiare të klubeve? Mos ndoshta sipas meritave partiake apo nga interesi personal? Prej disa vitesh minohet, shtypet dhe në çdo mënyrë duke u përpjekur të pakësojë suksesin e të vetmit klub serioz nga Gostivari, aktualisht skuadra e parë në Ligën e Parë të Basketbollit dhe krenaria e Gostivarit. Vitet e fundit ne u kemi lutur që gjithë të marrim atë që është e jona, a sepse buxheti për sport është i destinuara për sport? Dhe këtu kemi marrë “diçka” të mjaftueshme për të na mbuluar sytë, për të mos vazhduar të mosrespektojmë vendimet e Këshillit. Çfarë duhet të bëjmë tjetër që klubi që mban emrin dhe stemën e qytetit të mos jetë një jetim?

Asnjëherë nuk kemi ndërhyrë në punën e politikanëve, edhe pse ato paguhen me paratë tona, por ne nuk do të lejojmë një maskarallëk të tillë, mosrespektim dhe poshtërim ndaj përfaqësuesit më të madh dhe kolektivit sportiv të qytetit KB Gostivari. Me të gjitha masat ligjore ne do të përpiqemi shpërndarja e parave të qytetarëve të bëhet sipas meritave, sukseseve, kriterit të kujtdo qoftë.

Me vetë propozim-vendimin është si kristali e qartë që në vepër as edhe një milimetër punë nuk ka ndryshuar zakonet e vjetra të shkatërrimit të gjithçkaje që është e mirë, abuzimit të funksioneve, mosrespektimit të suksesit, morali është zhdukur, cilësia nuk do të thotë asgjë, të mos respektohet e mira e përbashkët dhe e mira publike, megjithëse ju të gjithë po rrihni gjoksin se jeni këtu për të mirën e qytetit. Hipokrizia, gënjeshtra, interesi i vetes, mosrespektimi i ligjit dhe joprofesionalizmi mbetën në skenë.

Ne u bëjmë thirrje publikisht të gjithë këshilltarëve, kryetarit të komunës, zyrtarëve që janë pjesë e kësaj, të rishqyrtojnë vendimin e tyre dhe një herë e përgjithmonë të demonstrojnë dinjitet, ndershmëri dhe karakter, duke respektuar ligjet dhe suksesin, dhe në këtë rast edhe vullnetin e qytetarëve.

KB Gostivari është i vetmi vend i ndritshëm që sjell gëzim në Gostivar, njerëz të ndershëm dhe të zakonshëm janë me ne. Të gjithë i keni parë tribunat e mbushura me njerëz kur luan KB Gostivari, shpresojmë se nuk do t’i detyroni ata të dalin përpara ndërtesës tuaj “komunale”.

Nuk mundet me forcë kundër magjisë!
Me respekt,

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 24 Janar, 2020 12:58