Shtip, një grua trajtohet si rast i dyshimtë me koronavirus?

Shtip, një grua trajtohet si rast i dyshimtë me koronavirus?

Një grua nga Shtipi është trajtuar si rast i dyshimtë me koronavus, por analizat kanë treguar se bëhet fjalë vetëm për grip, përcjell FLAKA. Edhe Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe qetëson situatën dhe thotë se bëhet fjjalë vetëm për grip.

Read Full Article
Taravari: Për inventer-klima qeveria i ndanë Gostivarit zero denarë

Taravari: Për inventer-klima qeveria i ndanë Gostivarit zero denarë

“Marrë parasysh numrin e banorëve dhe problemin e theksuar me ndotjne e ajrit, ku ndër rajonet më të ndotura në vendin tonë rezulton edhe Pollgu, qeveria për ndërrim të trupave ngrohëse të derivateve ndotëse fosile, ndanë para për inverter klima

Read Full Article
“Drejtimi mutezilit në mendimin Islam”, libër i ri i profesor, Shaqir Fetahu

“Drejtimi mutezilit në mendimin Islam”, libër i ri i profesor, Shaqir Fetahu

Doli nga shtypi vepra e radhës i prof Shaqir Fetahut me titull “Drejtimi mutezilit në mendimin Islam”. Është kjo vepër e parë në ghuhën shqipe mbi këtë drejtim të apologjetikës Islame, drejtim ky kontraverz në mendimin Islam, me dobitë dhe

Read Full Article
Ambasadorja amerikane porosi për ata që kundërshtojnë Marrëveshjen e Prespës

Ambasadorja amerikane porosi për ata që kundërshtojnë Marrëveshjen e Prespës

Ambasadorja e SHBA-së, Kejt Bërns mbron Marrëveshjen e Prespës kundër paralajmërimeve të VMRO DPMNE-së se do ta rishikojë, respektivisht shfuqizojë të njëjtën nëse do të vjen në pushtet pas zgjedhjeve të prillit. Bërns thotë se marrëveshja nuk ka zgjidhur vetëm

Read Full Article
Avansime të kuadrove shqiptare në Drejtorinë e të Hyrave Publika në Gostivar

Avansime të kuadrove shqiptare në Drejtorinë e të Hyrave Publika në Gostivar

Pas gati një dekade pritjeje, në Drejtorinë e të Hyrave Publika në Gostivar janë bërë avansime të kuadrove shqiptare, njofton Gostivari Sot  Lajmi bëhet i ditur për Gostivari Sot nga Fikret Zenuni, koordinator i Drejtorisë për të Hyra Publika në

Read Full Article
Regjistri i numrave të rrugëve dhe shtëpive në Gostivar do të fillon me 10 shkurt

Regjistri i numrave të rrugëve dhe shtëpive në Gostivar do të fillon me 10 shkurt

Agjencia për kadastër ka filluar në teren mbledhjen e të dhënave nëpër komuna për regjistrimin e të dhënave përshkruese që janë të nevojshme për menaxhimin me Regjistrin grafik të numrave të rrugëve dhe shtëpive. Planifikohet që të krijohet Regjistri i

Read Full Article
Përfaqësues të shoqatës “Bashkarisht Mundemi”, po trajnohen nga KSHZ për zgjedhjet e Prillit

Përfaqësues të shoqatës “Bashkarisht Mundemi”, po trajnohen nga KSHZ për zgjedhjet e Prillit

Vazhdon procesi i përgatitjeve të ekipit të trajnimeve nga ana e KSHZ. Me ditën e sotme filloi punëtoria e dytë me një pjesë të gjeneratës së parë të trajnuesve të certifikuar të KSHZ-së, ku pjesëmarrës janë edhe përfaqësues të shoqatave

Read Full Article
Bërnz: Rrishikimi i Marrëveshjes së Prespës sjellë rrezik

Bërnz: Rrishikimi i Marrëveshjes së Prespës sjellë rrezik

Ambasadorja amerikane në vend Kejt Bërnz në intervistë për televizionin “Sitel” liderëve partiakë iu bëri thirrje që të gjejnë kompromis për Ligjin për Prokurorinë Publike dhe të mundësojnë që të miratohet para shpërbërjes së Kuvendit. “Miratimi i ligjit të ri

Read Full Article
Nxënësit e Forinës vizitojnë Bibliotekën e qytetit

Nxënësit e Forinës vizitojnë Bibliotekën e qytetit

Sot për vizitë te Biblotekes se qytetit si dhe Qendres per kulturë i kishim nxenesit e klases se gjashte të shkolles fillore “Forinë” ne Forinë së bashku me mesimdhenesit Qamil Idrizi dhe Mevaip Dauti. Tek bibloteka i priten biblotekistet Sadbere

Read Full Article
Alternativa themeloi këshillin vendor në Çegran

Alternativa themeloi këshillin vendor në Çegran

Mbrëmë, në prani të Sekretarit të Përgjithshëm të AlternAtivA-s, Skender Rexhepi – Zejdi, u themelua Këshilli Vendor – Çegran në qytetin e Gostivarit. Në të në mënyrë unanime, para kuvendarëve dhe Këshillit Themelues, për kryetar të Këshillit Vendor u zgjodh

Read Full Article