“Hapi sytë” është titulli i botimit të tretë me poezi të poetes dhe gazetares Lupka Anteska

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 7 Dhjetor, 2019 16:54

“Hapi sytë” është titulli i botimit të tretë me poezi të poetes dhe gazetares Lupka Anteska

“Hapi sytë” është titulli i botimit të tretë me poezi tëpoetes dhe gazetares Lupka Anteska, pormoivimi i cilës u mbrëmë Gostivar. Libri është i ndarë tre cikle, ndërsa titulli i librit është titulli i njërës ngapoezitë cilën autorja ia kushton vajzës saj. Antesathekson se përgjithësi poezitë kanë tematikë ngapërditshmëria. Theks i veçantë vendoset te vleratnjerëzore.

vjen shumë mirë erdhi deri te promovimi ilibrit. Sonte promovojë librin e tretë me poezi e titullohetHapi sytë”. Ky libër vjen katër vite pas librit dytë. Ndjenjat janë përziera pasi promovimiështë vepër dhe ndodhi ndryshe nga mënyra e krijimit poezive. Një autorë kur shkruan atë e bën vetmi nxjerrë lehtë ndjenjat. Sonte, këtë duhet tandajmë me miqtë, me lexuesit dhe shpresojë kemi njëpromovim bukur”.

Mesazhi kryesorë i autores këtë libër është ndjekja e rrugës vërtetë dhe gëzimi i gjësendeve vogla, cilat, siç ajo shprehet, nganjëherë kanë vlera mëdha jetën tonë.

“Si autore mund them se e ruaj stilin e shkruarit, megjithatë poezia rritet duke përfshi tema ndryshmeduke filluar nga përditshmëria, mënyra e jetuarit, nga ajo quhet tjetërsim i njeriut, nga ajo vlenëpër vlerat reale dhe vlera zhvendosura, kurse njënga mesazhet kryesore do thoja se është: ndiqetrruga e dritës, se duhet besojmë mirën dhe fillojmë t’u gëzohemi gjërave vogla e bëjnë jetëntonë bukur e për fat keq sot e harojmëpikërisht këtë”.

Promovimi u përcjellë me lexim poezish nga libri i ridhe me muzikë. Ndryshe, libri i parë i Lupka Antesame poezi u botua vitin 2012, kurse i dyti vitin2015-të. Gostivari Sot

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 7 Dhjetor, 2019 16:54