Gjykimi për “Torturën” kthehet në fillim

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 22 Tetor, 2019 12:53

Gjykimi për “Torturën” kthehet në fillim

Për shkak të ndërrimit të një anëtari të trupit gjykues dhe 90-të ditëve të kaluara nga seanca e fundit, gjykimi për lëndën “Tortura” që i përket mënyrës së privimit nga liria të liderit të Të bashkuar për Maqedoninë, Lube Boshkoski sot filloi sërish.

Në fillim të seancës, avokati mbrojtës i të pandehurve e kontestoi autorizimin e prokurorëve Lubomir Lape dhe Gavril Bubeski që ta përfaqësojnë lëndën, në çka ata reaguan se në seancën e kaluar kanë dorëzuar autorizimi të rregullt nga prokurori shtetëror publik.

Në lëndën janë të akuzuar ish-drejtori i DSK-së, Sasho Mijallkov, ish-njeriu i parë i “Alfave” Ivica Antevski Puki dhe pesë pjesëtarë të njësitit për arrestimin e Boshkoskit.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 22 Tetor, 2019 12:53