Mikroqark nën lëkurë në vend të parave

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 6 Tetor, 2019 14:03

Mikroqark nën lëkurë në vend të parave

Një mikroqark, vetëm pak milimetra në përmasa, po vendoset brenda lëkurës së shumë personave në Suedi, në vendin e parë që po e heq pothuajse plotësisht përdorimin e parave tradicionale.

Në Stokolm, 80% e të dyqaneve pranojnë vetëm pagesa me kartë krediti. E njëjta gjë vlen dhe për taksitë, tregjet e hapura, e madje edhe për kioskat.

Suedezët pëlqejnë sidomos përdorimin e një aplikacioni që u lejon të bëjnë pagesa nëpërmjet telefonit. Madje, edhe paratë për bamirësi pranohen vetëm në mënyrë dixhitale.

Top Channel

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 6 Tetor, 2019 14:03