Zbatimi i gjuhës shqipe ngec edhe në organet e pushtetit gjyqësor

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 21 Shtator, 2019 18:08

Zbatimi i gjuhës shqipe ngec edhe në organet e pushtetit gjyqësor

Organi i cili duhet t’i ndjek penalisht shkelësit e ligjit, nuk respekton as aktin më të lartë juridik. Prokuroria Publike ka hequr dhe më nuk i ka vendosur tabelat me emrin e ri kushtetues dhe me mbishkrim në përputhje me Ligjin për përdorimin e gjuhëve.

Të pyetur se përse nuk janë vendosur tabelat me emrin e ri kushtetues dhe me mbishkrime në gjuhën shqipe, nga Prokuroria Publike thonë shkurt se procedura është në rrjedhë e sipër. Tabelat mungojnë edhe në Prokurorinë Themelore, atë të Lartë dhe Republikane.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 21 Shtator, 2019 18:08