Llaboviq tërhiqet nga Këshilli i Reformave në Gjyqësor

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 21 Shtator, 2019 18:17

Llaboviq tërhiqet nga Këshilli i Reformave në Gjyqësor

Profesori universitar, Mirodrag Llaboviq informoi se sot ka dorëzuar dorëheqje me shkresë nga posti i anëtarit në Këshillin për Reforma në Gjyqësor. Ai dje në seancën e Këshillit i ka informuar se do të dorëzojë dorëheqje, ndërkaq sot atë e ka bërë edhe me shkrim.

Dorëheqjen, ashtu si[ thotë ai, e ka dorëzuar për arsye morale, gjegjësisht për shkak të pamundësisë për zhvillim të debatit të vërtetë.

Ai shtoi se nuk mundet ta pranojë argumentin se Qeveria nuk mundet të miratojë udhëzime strategjike, sado që të njëjtat të jenë të qëndrueshme, nëse për të janë të nevojshme ndryshime kushtetuese.

Sipas tij, strategjitë projektohen në mënyrë afatgjate me qëllim të krijimit të udhëzimeve strategjike, si reper-vizione dhe drejtime ideore drejt së cilës shoqëria do të priret gjatë zbatimit të zgjidhjeve stabile sistemore.

Gostivari Sot
By Gostivari Sot 21 Shtator, 2019 18:17